Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

E s i t t e l y

Henkilökunta

Tallin henkilökuntaan kuuluu poneihin hurahtanut, tallinomistaja ja ylläpitäjän roolia vetävä Amanda, sekä tämän mies ja lapset, jotka hoitavat oman osansa perheyrityksessä. Tallilla asustelee ponien lisäksi koiria, kissa, pupuja, lihakarjaa ja alpakoita. Lisää henkilökunnasta ja muista eläimistä voit lukea täältä.

Eläimet ruokitaan kotimaisilla rehuilla ja heinillä, jotka saadaan omista tai lähitilojen pelloista. Puhdasta vettä saadaan tallin omasta kaivosta, joka löytyy päärakennuksen ja tallin välistä, omenatarhan kulmalta. Jokaisella hevosella on tietenkin yksilölliset määrät ja nämä on merkitty hevosen oman karsinan oveen sekä rehuhuoneen seinään.
     Kesällä laitumille viedään heinäpaali, tai parikin, etteivät ponit ahmisi vatsojaan täyteen pelkkää vihreää. 

 

Miljöö & ratsastusmahdollisuudet

Trefoil Hill sijaitsee virtuaalisessa Suomessa, jossa talli on pyörinyt nyt noin viisi vuotta - ei aina vierailijoille avoinna, josta syystä ei kovin tunnettu olekaan.  Tuulisuojana toimiva metsä ympäröi pihaa ja mutkittelevien metsäpolkujen jälkeen löytää pellot ja aukeat. Järvi sijaitsee noin viiden kilometrin päässä. Rannalle pääsee ratsain metsän läpi ja autokyydilläkin, jos tarvis. Ranta on hiekkapohjainen ja matala pitkälle, eikä siinä ole äkkisyviä kohtia. Sivistys sijaitsee noin puolentunnin ajomatkan päässä tallista.

 

Pihapiiristä löytyy kenttä, maneesi, kaksi tallirakennusta, varastonakin toimiva puuvaja ja lantala. Maneesi on valoisa, ja puomit löytyvät paneeliseinien päältä. Katsomon alla on pienehkö varasto, jossa on mm. estekalusto. Koulukirjaimet löytyvät maneesin seiniltä ja kentän laidoilta. Pari vararaippaa ja riimunnarua saattaa löytää sieltätäältä - palautathan sinä kuitenkin raipan paikoilleen käyttösi jälkeen? Kentän vieressä sijaitsee kaksi kopperoa, joista toinen on huussi ja toisessa säilytetään estekalustoa ja vararaippoja. Kenttä on aidattu kestävällä puuaidalla, joka uusitaan mahdollisimman nopeasti vahingon satuttua ja tämä pyritään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Maastoreittejä riittää, niin peuranpoluista ihan tiellä kuljettaviinkin. Tallin omalla, tai ennen asfalttitietäkään, ei kulje rekkoja, mutta traktoreita ja työkoneita senkin edestä. Yleensätallin ilmoitustaululla lukee, milloin pelto- tai metsätöitä on, joten voit ajoittaa maastoilusi sen mukaan, jos hevosesi ei arvosta työkoneiden jyrinää.

   

Laiduntilaa on paljon, onneksi suurinosa ihan lähettyvilläkin. Tarhat sijaitsevat tallien lähettyvillä. Kesäisin ponit päästetään laiduntamaan kesannoiduille pelloille, joiden takia aitausten paikat voivat vaihdella ja saatat joutua reippailemaan löytääksesi perille. Metsätarhojakin on runsaasti.

 

Talli on kunnostettu vanhasta hirsinavetasta, josta sisäkatto purettu, saaden siten sopivan korkeuden sisälle. Rakennuksessa on satulahuone, rehuvarasto ja viisi karsinaa yksityishevosille. Hirsinavettaa kutsutaan yksityistalliksi, eikä tämän rakennuksen tiloihin vierailijoilla ole asiaa, ellei hevosenomistaja/t anna lupaa. Erikseen on kunnostettu ikivanha kivirakennus, jossa on 15 karsinapaikkaa tallin omille ratsuille ja kaksi "ylimääräistä karsinaa", joissa kuivatellaan usein leivänkänttyjä tai säilytetään rehusäkkejä, jotka odottavat tyhjennystä lootiinsa. Talleissa on panostettu tilavuuteen sekä puhtauteen, mutta kotoisuudella on myös painonsa tärkeysjärsjestyksessä ;). Karsinoissa käytetään pääosin hamppukuiviketta, kumimattopohjilla ja varsoville tarjotaan olkea.

  

Trefoil Hill toimi ennen pelkkänä welshcobien kasvatustallina, mutta uudet tuulet toivat mukanaan vuoden 2018 lopulla myös hoito- ja yksityishevostoiminnan. Nykyään meno ei ole niin tavoitteellista, vaan rentoa ja omalla painollaan etenevä harrastus. Halutaan tarjota ulkopuolisille mahdollisuus toteuttaa luovuuttaan virtuaalisesti ja vaikka anonyymisti, jos siltä tuntuu. Tavoitteellinen hoitaminen on omavalintaista.

 

 

Kuvat © Vapaasti by AK, Pixabay

©2019 Trefoil Hill || Virtuaalitalli - suntuubi.com